2021 EseménynaptárIdőpont: 2021. szeptember 21-23.

Helyszín: Bükfürdő, Caramell Hotel

Szervező: Vas Megyei Területi Szervezet; Nagy, Központi rendezvény

Időpont: 2021. szeptember 24-25.

Helyszín: Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ

Szervező: Közlekedéstörténeti Szakosztály, Vas Megyei Területi Szervezet; Nagy, Központi rendezvény

Időpont: 2021. szeptember 29.

Helyszín: Online

Szervező: KTE Központ

Időpont: 2021. október 14-15.

Helyszín: Harkány, Thermal Hotel Harkány

Szervező: Baranya Megyei Területi Szervezet; Nagy, Központi rendezvény

Időpont: 2021. november 10-11.

Helyszín: Siófok, Hotel Azúr

Szervező: Közlekedésépítési Tagozat,Közúti Szakosztály; Nagy, Központi rendezvény

Időpont: 2021. szeptember 21-23.

Helyszín: Bükfürdő, Caramell Hotel

Szervező: Vas Megyei Területi Szervezet

Időpont: 2021. szeptember 24-25.

Helyszín: Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ

Szervező: Közlekedéstörténeti Szakosztály , Vas Megyei Területi Szervezet

Időpont: 2021. október 14-15.

Helyszín: Harkány, Thermal Hotel Harkány

Szervező: Baranya Megyei Területi Szervezet

Időpont: 2021. november 10-11.

Helyszín: Siófok, Hotel Azúr

Szervező: Közlekedésépítési Tagozat , Közúti Szakosztály

Időpont: 2021. szeptember 29-01.

Szervező: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozat

Időpont: 2021. szeptember 30.

Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel

Szervező: HUNGRAIL

Időpont: 2021. október 07-08.

Helyszín: Maribor, Szlovénia

Szervező: The European Platform of Transport Sciences - EPTS Foundation e.V.


A részletes 2021. évi eseménynaptárért  kérjük, szíveskedjen >>ide<< vagy az alábbi képre kattintani!

2021 tavaszi lezajlott fontosabb rendezvényeink:

Az idei tavasz nem adott lehetőséget az élő  konferenciaélet újraindítására, igy tavasszal nagyrendezvényeink közül az alábbiakat tartottuk meg online formában:

"Egy év a pandémia árnyékában"  online rendezvényre az Egyesület Vasútközlekedési Tagozat Személyszállítási Szakosztály és a Győr-Moson-Sopron Megyei Terület szervezésében 2021. április 7-én került sor, amelynek  programja az elmúlt év tapasztalatairól szóló előadásokkal, ezt követően kerekasztal beszélgetés az előadókkal, melynek moderátora Dr. Horváth Balázs a Széchenyi Egyetem dékánja volt.

"Mentsünk meg 600 életet" címmel a májusi Közlekedési Kultúra Napja rendezvény előzetes eseményeként 2021. április 29-én délutáni rendezvényen a téma a súlyos balesetek számának csökkentése a tudatos egymásra figyelés eszközével, a tudományos kutatás és a mindennapos járművezetés tapasztalatainak egyesítésével.

"A Közlekedési Kultúra Napja" nyitó online rendezvényét hagyományosan május 11-én tartottuk, mottója "A biztonságé az elsőbbség" sok-sok országos kapcsolódó rendezvénnyel. A megnyitó eseményen előadást tartott  dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Révész Máriusz kormánybiztos. Mellettük a WHO magyarországi irodájának vezetője, a pandémia kérdéséről ismertette a világszervezet álláspontját és a várható jövőképet. Sor került a meghirdetett pályázatok - melyek iránti érdeklődés évről-évre bővül - eredményhirdetésére is.

"A XVI. Regionális közlekedés aktuális kérdései"debreceni nagykonferenciánkat, idén online egynapos rendezvényként 2021. május 27-én tartottuk meg. Három szakmai témaköre a Közlekedéspolitika, a Gazdaság és Közlekedés, valamint a Pandémia és a városi közösségi közösségi közlekedés összefüggései.

"A XI. Közlekedéstudományi Konferencia" 2021. június 10-11-én Győrben online formában. A rendezvényre a meghívott előadók mellett, lehetőség van évről-évre pályázattal előadásra jelentkezni, ennek Győrben kialakult gyakorlata van. Igy 100-nál több előadó-kerekasztal szakemberrel mintegy  80 részvevő hallgatta  meg a programot.

 A Közlekedéstechnikai Napok tíznél több tavaszi rendezvényére az Általános Tagozat és a Vasúti Tagozat rendezésében került sor, köszönet ezért Aszódi Sándor és Fenyves László konferencia szervezőinknek.


2021. őszi tervezett rendezvényeink:

A vírushelyzet a tömeges oltással  a helyzet normalizálása felé mutat és lehetővé teszi, hogy az őszi időszakban több rendezvényben gondolkodjunk.  Élő konferenciák előkészítése folyik, melyek jelenlegi állását röviden összefoglalom. A média útmutatásait természetesen figyelemmel kisérjük, a negyedik hullám reméljük lehetővé teszi a rendezést és a jelentkezési kedv is, ha csökkentett mértékkel, de megjelenik, az igények felmérése is most történik.  A programválasztások mutatják, hogy az elhúzódó járvány okozta magatartásváltozások elemzése került az érdeklődés homlokterébe, több rendezvényünk foglalkozik ezzel.

"City Rail és XXI. Városi Közlekedési Konferencia"a BKV és a Városi Közlekedési Tagozat közös rendezésében visszatér Balatonfenyvesre a BKV Továbbképzési Központjába 2021. szeptember 14-15-én. A program összeállt rövidesen meghirdetjük és megnyitjuk a jelentkezési felületet. A konferencia dija mindkét rendezvényen lehetővé teszi a részvételt.

" XXI. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia" Bükfürdőn nagylétszámú, hagyományosan a személyes jelenlétre épülő rendezvény, élő formában tervezzük, igy  2021. szeptember 21-22-23-án   a  Caramell Hotelben, Bükfürdőn a Vas Megyei Területi Szervezet rendezésében. A programot rövidesen közzétesszük. Az első napon a Magyar Mérnök Kamarai képzés kerül megszervezésre.

"Új megoldások a közösségi közlekedésben" Thermál Hotel Harkányban 2021. október 14-15-én kerül megrendezésre

"IV. Magyar Közlekedési Konferencia" 2021. november 10-11-én Siófokon a Hotel Azúrban most 2 napos konferenciaként szervezzük meg. Az első nap a Magyar Mérnök Kamarai képzésként beszámítható lesz.


További előkészítés alatt:

"XIV. Határok nélküli partnerség" Balassagyarmaton a Nógrád Megyei Területi Szervezet rendezésében szintén előkészítés alatt van, pillanatnyilag a várható látogatói létszám felmérése folyik.

 "XIV. Közlekedési balesetek és a közlekedő ember" Budapesten októberben.

Mindemellett ezúton is kérjük az Egyesület minden területi szervezeti és tagozati elnökét és titkárát, hogy jelentkezzetek online nagyrendezvény valamint online szakcsoport/szakosztály kisrendezvény javaslatokkal. Szükségünk van minden innovatív tevékenységre és gondolatra az Egyesületben.

Üdvözlettel

Eur. Ing. Bősze Sándor

főtitkárhelyettes
a Rendezvénykoordinációs Bizottság elnöke


_____________________________________________________________________________________________________________________________________

>>Általános segédlet online konferencia belépéshez - Teams<<

>>Segédlet előadóknak<<

>>Segédlet szervezőknek<<
__________________________________________________________________________________________________________________________________

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Egyéb felmerülő kérdések, észrevételek esetén, a tárgyi konferencia oldalán megjelölt elérhetőségek egyikén válaszolunk. Általános rendezvény kérdésekben elérhető munkatársaink:
Szanku Kitti
rendezvényszervező
szanku.kitti[kukac]ktenet.hu
+36 30 567 9879

Rákóczi Barbara
rendezvényszervező
rakoczi.barbara[kukac]ktenet.hu
+36 30 346 0094

JOGI KÉRDÉSEK

Az általános szerződési feltételeink ITT tölthetők le. 
Az adatekezlési szabályzatunk ITT tölthető le.

KONFERENCIÁRA KEDVEZMÉNY NYUGDÍJASOKNAK, DIÁKOKNAK ÉS FIATAL SZAKEMBEREKNEK

A nyugdíjas  kedvezményt azon KTE tagjaink vehetik igénybe, akik rendelkeznek érvényes nyugdíjas igazolvánnyal , valamint nincs tagdíjfizetési elmaradásuk.  A kedvezménnyel az adott konferencia részvételi díjának 10%-a fizetendő. Azonban a szállás díja minden esetben teljes áron kerül kiszámlázására. (A kedvezmény az adott konferencia létszámának függvényében korlátozottan érhető el. Az elérhetőséggel kapcsolat éredeklődjön a Titkárságon.)

A diákok díjmentesesen, a 35 év alatti fiatal szakemberek 30%-os kedvezménnyel vehetnek részt KTE konferenciákon pályázaton keresztül. A pályázat részleteiről és feltételeiről ITT tájékozódhat.

IRODA: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. II/235. SZÁMLÁZÁSI- ÉS LEVELEZÉSI CÍM: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. (2014. február 4-től) 
TELEFONSZÁM: +36 1 353 2005 MOBIL: +36 30 512 1911, +36 30 209 5049, +36 30 567 9879 TELEFON/FAX: +36 1 353 0562 E-MAIL: info@ktenet.hu
ADÓSZÁM:
19815709-2-42 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 403 SZÁMLASZÁM: 10200823-22212474-00000000