2020 Eseménynaptár


A részletes eseménynaptárért  kérjük, szíveskedjen lejjebb görgetni!
***

2020 ŐSZI KONFERENCIA VÁLTOZÁSOK

Tisztelt Tagtársak és Konferencia látogatók!

 Az idei év minden szempontból rendhagyó, egyesületünk életében. A márciusi veszélyhelyzet és az akkor életbe lépett kormányzati intézkedések azonnali lépésekre kényszerítették egyesületünk vezetését. Így a februári miskolci A magyar közlekedés helyzete az EU-ban és a márciusi debreceni Regionális Közlekedés megrendezett konferenciánkat követően, március 15-től a tervezett tavaszi nagyrendezvényeinket halasztanunk kellett.

Május 11-én a Közlekedési Kultúra napja online megnyitója és nemzetközi konferenciája volt a KTE induló rendezvénye az online világban. Ezt a Közlekedéstechnikai Napok négy online rendezvénye követte a nyár folyamán. A nyár elegendő időt adott, hogy értékeljük mit jelent a megszokott rendezvények elmaradása. Minden, tőletek érkező információ, veletek való beszélgetés azt erősíti meg, hogy a legnagyobb űrt konferenciáink, együttléteink, találkozásaink, beszélgetéseink hiánya jelenti, másodsorban nagyon hiányoznak a szakmai információk is. A nyári időszak engedményei némi bizakodásra adtak okot, azonban az augusztusi realitás mást mutat.

A humánjárvány második hullámának fenyegetettsége nem teszi lehetővé, hogy továbbra is személyes konferenciákban gondolkodjunk, így augusztus közepén arról kellett döntenünk, hogy az őszi nagy konferenciák online keretek közé kényszerülnek. A végleges döntéssel megvártuk az őszi iskolakezdés történéseit, hiszen ez minden rendezvény számára útmutató értékű.

Az online lebonyolítás egynapos, rövidített lebonyolítást jelent, ahol az előadók stúdiókörülmények között, néhány főre csökkentve, kellő távolságtartással találkoznak másokkal, az előadás és az azt követő kérdések idejére. A hallgatók online követik a konferenciát, kérdéseket az előadásokat követően, a kerekasztal beszélgetésen pedig folyamatosan tehetnek fel, a moderátor dönt ezek besorolásáról.

 Az őszi programot röviden összefoglalva:

  1.  Közlekedésbiztonság – Kultúra témavezető konferencia és AKKN pályázati díjkiosztó közös rendezvényként, csak a meghívottak részvételével az Új Városházán 2020. szeptember 10-én, de online módon mindenki részére hozzáférhetően.
  2. A bükfürdői XXI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferenciát 2021. áprilisában rendezzük meg. Az első napi mérnökkamarai továbbképzést 2020. szeptember 17-én online tartjuk meg.
  3. A XX. Városi közlekedés aktuális kérdései konferenciát 2020. október 7-én, a City Rail, városi vasutak konferenciát 2020. október 15-én rendezzük egy-egy napos online rendezvényként. Mindkettő egyben mérnökkamarai továbbképzés is.
  4. A X. Nemzetközi Közlekedéstudományi Konferencia 2020. október 29-30-án online kerül megrendezésre.
  5. A IV. Magyar Közlekedési Konferencia 2020. november 11-én egynaposra szűkített programmal online rendezvény.
  6.  A MÁV Zrt.-vel közösen tervezett konferenciáink elmaradnak és nem rendezzük meg az E mobilitás és a salgótarjáni Határok nélküli partnerség konferenciánkat sem.

Az online rendezvényeink informatikai hátterét professzionális cégek biztosítják. Ma ennyiben foglalható össze az őszi program nagyrendezvényeink tekintetében. Ezúton is kérem a szervezeteinket, szakosztályainkat délutáni kisrendezvények, stúdióbeszélgetések kezdeményezésére, ahol a munkahelyi adottságok a biztonságot szavatolják személyes részvétellel is. Bízva az őszi megújulásban.

További információk érdekében kérjük, hogy szíveskedjenek figyelemmel kísérni a programok helyzetét azlábbi Eseménynaptárunkban.


Üdvözlettel:

Bősze Sándor
A Rendezvénykoordinációs Bizottság elnöke
KTE főtitkár helyettes 


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Egyéb felmerülő kérdések, észrevételek esetén, a tárgyi konferencia oldalán megjelölt elérhetőségek egyikén válaszolunk. Általános rendezvény kérdésekben elérhető munkatársaink:
Szanku Kitti
rendezvényszervező
szanku.kitti[kukac]ktenet.hu
+36 30 567 9879
Rákóczi Barbara
rendezvényszervező
rakoczi.barbara[kukac]ktenet.hu
+36 30 346 0094

JOGI KÉRDÉSEK

Az általános szerződési feltételeink ITT tölthetők le. 
Az adatekezlési szabályzatunk ITT tölthető le.

KONFERENCIÁRA KEDVEZMÉNY NYUGDÍJASOKNAK, DIÁKOKNAK ÉS FIATAL SZAKEMBEREKNEK

A nyugdíjas  kedvezményt azon KTE tagjaink vehetik igénybe, akik rendelkeznek érvényes nyugdíjas igazolvánnyal , valamint nincs tagdíjfizetési elmaradásuk.  A kedvezménnyel az adott konferencia részvételi díjának 10%-a fizetendő. Azonban a szállás díja minden esetben teljes áron kerül kiszámlázására.

A diákok díjmentesesen, a 35 év alatti fiatal szakemberek 30%-os kedvezménnyel vehetnek részt KTE konferenciákon pályázaton keresztül. A pályázat részleteiről és feltételeiről ITT tájékozódhat.

_________________________________________________________________________________________________________________

>>Általános segédlet online konferencia belépéshez - Teams<<


Időpont: 2020. december 09.

Szervező: Általános Közlekedési Tagozat, Vasúti Tagozat, BME ITS Zrt.; Nagy, Központi rendezvény

Időpont: 2020. december 09.

Szervező: Általános Közlekedési Tagozat , Vasúti Tagozat, BME ITS Zrt.

Időpont: 2020. december 07-11.

Szervező: Railway Gazett

Időpont: 2020. december 11.

Szervező: UIC (Nemzetközi Vasútegylet)

Időpont: 2021. május 19-21.

Szervező: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozat

IRODA: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. II/235. SZÁMLÁZÁSI- ÉS LEVELEZÉSI CÍM: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. (2014. február 4-től) NYITVATARTÁS:  AZ AKTULÁSIRÓL TÁJÉKOZÓDJON A FŐOLDALON 
TELEFONSZÁM: +36 1 353 2005 MOBIL: +36 30 512 1911, +36 30 209 5049, +36 30 567 9879 TELEFON/FAX: +36 1 353 0562 E-MAIL: info@ktenet.hu
ADÓSZÁM:
19815709-2-42 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 403 SZÁMLASZÁM: 10200823-22212474-00000000