Kezdőlap 9 Városi közlekedés

Városi közlekedés

Előfizetési információk

A Közlekedéstudományi Egyesület lapja

Az újság előfizetéséhez töltse ki az alábbi megrendelő lapot és küldje meg, a vk@ktent.hu e-mail címre.
Kérjük, a megrendelés visszaigazolása előtt ne utalja át az előfizetés összegét. Az előfizetői díjról számlát küldünk.

 

M E G R E N D E L Ő L A P

A korábbi számok megvásárolhatók a KTE Titkárságán
1066 Budapest, Teréz Krt. 38.
Tel/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562
E-mail: vk@ktenet.hu


Tisztelt Előfizetőink, kedves Olvasóink!

 

A Városi Közlekedés című lap LVI. évfolyam (V. új évfolyam) 2020. III. és IV. számát kísérleti jelleggel online különszámként (I. és II. online számként) jelentetjük meg. A lap ezen számai minden előfizetőnk és honlap látogatónk számára elérhetőek.  A lapok online megjelenésének ezen formája nem végleges, a járványhelyzet elmúltával változni fog.

Kérjük, hogy észrevételeiket az info@ktenet.hu e-mail címre szíveskedjenek elküldeni.

Jó olvasást kíván:
a Városi Közlekedés Szerkesztősége

2023. Online különszám

2016-ban megújult a Városi Közlekedés

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület változatlanul magas színvonalú szakmai tartalommal, és megújult formában ismét megjelentette a Városi Közlekedés című lapot. A díjmentes bevezető számot először a XVI. Városi közlekedés aktuális kérdései c. konferencia résztvevői vehették kezükbe 2016. szeptember 8-án. A 2016 szeptemberi szám pdf formátumban itt tölthető le.

 

Korábbi lapszámaink:

 

Az egyes korábbi lapszámok tartalomjegyzékei a „Városi közlekedés archívum” menüpontok alatt találatók.
Terveink szerint az aktuális dátumhoz viszonyított 1 évnél régebbi számok 2021. február 15. után letölthetők lesznek.

 

Írjon Ön is cikket a Városi Közlekedésbe!

 

A Városi Közlekedés szerkesztősége úgy döntött, hogy a jövőben a következő számokban megjelenő cikkeket pályáztatás útján választja ki. Ehhez persze elengedhetetlen az olvasók és a publikálni vágyók segítsége is, mivel csak akkor tudunk választani a cikkek közül, ha lesznek olyanok, akik megküldik írásos anyagikat. A  pályáztatási rendszer bevezetésével célunk a lap, illetve a lapban megjelenő cikkek magas szakmai színvonalának megőrzése. Ez véleményünk szerint csak úgy képzelhető el, ha a tágabb értelemben vett városi közlekedési szakmában tevékenyen résztvevő, az aktuális szakmai kérdéseket, illetve a korszerű megoldásokat jól ismerő szakemberek tollából olvashatunk írásokat.

A lap újraindításával további célunk, hogy a fiatal, tehetséges, pályakezdő mérnökök számára is biztosítsunk olyan publikálási lehetőséget, ahol a teljes szakmával meg tudják osztani ismereteiket. Kérünk tehát mindenkit, aki úgy érzi, hogy a közelmúltban olyan témával, olyan korszerű technológiai megoldásokkal, fejlesztésekkel találkozott, foglalkozott, ami a városi közlekedésben kiemelt jelentőségű, azt egy újságcikkbe öntve írja meg és küldje el nekünk.

Az egyes lapszámok tematikájába illeszkedő cikkek kézirartának leadási határideje adott negyedév első hónapjának vége.

 

Hogyan küldheti el nekünk a cikket?

 

A cikkeket  ezen a linken  letölthető sablonba kérjük beszerkeszteni. A elvárt terjedelem 1-5 oldal. Az elkészült anyagot a levelezes@ktenet.hu email címre kérjük beküldeni (tárgy: Városi Közlekedés cikk). A képeket kérjük, hogy a cikkekben helyezzék el, ugyanakkor azokat külön is legyen szíves megküldeni *.jpg; *.wmf formátumban.

A kiválasztás során figyelembe vesszük a beérkezés sorrendjét, a téma illeszkedését a lap tervezett tartalmához, illetve a cikk szakmai tartalmát, stílusát. A szerzőkett minden esetben még az adott lapszám megjelenése előtt értesítjük. Előre is köszönjük együttműködésüket és bízunk benne, hogy az új lehetőséggel minél többen fognak élni, és az élvezetes, aktuális szakmai cikkekkel színesebbé tudjuk tenni olvasóink hétköznapjait.

 

Üdvözlettel:
Szerkesztőbizottság