Kezdőlap 9 Tagozatok 9 Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozat

Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozat

Elnök

Dr. Hinfner Miklós


Titkár

Szombati Mária

 

e-mail: mszombati@gmail.com


A Tagozat 2005 november 22-ig  Szállítmányozók Fóruma szakosztályként tevékenykedett.

Tagozattá válását két új szakosztály alapítása tette lehetővé, melyből az egyik a Katonai Közlekedési Szakosztály, a másik  a Veszélyes Áru Szakosztály.

A Tagozat működésének fő célkitűzése a szervezet folyamatos működésének biztosítása , a tudományos munka összehangolása a gyakorlati tevékenységekkel, együttműködés a társvállalatokkal intézményekkel,  szakmai ismeret csere, a létszámbővítés és fiatalítás. 

Szakmai és baráti tlálkozókat szervezünk, az elnökség kibővített – a tagozat tagjai közül bárki önkéntesen részt vehet – vezetőségi  üléseken  beszéli meg, értékeli, az elvégzetteket, és  határozza meg a további teendőket.
Rendszeres szervezeti kapcsolatot tartunk  a KTE-n belüli egységekkel, részt veszünk és segítjük  az  országos irányító szervezet és a Bizottságok munkáját.

Az 1990-es évek végétől minden év februárjában tartjuk  a “Magyar Közlekedés az Eu-ban” c. konferenciánkat.  E rendezvényről büszkén mondhatjuk, hogy népszerű, magas szakmai színvonalú, egy-egy szakterület  problémáit több oldalról megvilágító rendezvény, melyet évről evre igyekszünk megújítani. Az elmúlt évtizedben a közúti a vasúti és a belvízi szállítási területek – beleértve a közösségi közlekedést, és az állami vállalatok átszervezését is -, a tengeri kikötők, a jogszabályi előírások változásai  voltak az előadások fő témakörei, melyeket a fuvaroztatók, fuvarozók, szállítmányozók és a hazai Hatóságok  szemszögéből is körbejártak az előadók.

2020. február 20-21-én Miskolcon tervezzük a XXIV.“Magyar Közlekedés az Eu-ban” c. konferenciát, amiről további információk ide kattintva olvashatók.

A 2020-as választást követően a Tagozat vezetősége – egyben az elnöksége – az alábbiak szerint alakult:

Tagozati vezetők

Tagozat elnök Dr. Hinfner Miklós
Titkár Szombati Mária
Tiszteletbeli elnök Vörös Jószef
Társelnökök Kiss Gyula
Paksi AndrásVörös József
Senior-felelős Paksi András
Vezetőségi tag Dr. Papp Zoltán
Kombinált Fuvarozási Szakosztály
Elnök Baráth Ferenc
Titkár  
Katonai Közlekedési Szakosztály
Elnök Fejes Károly
Titkár Kókai Ernő
Veszélyes Áru Szakosztály
Elnök Csórné Kósa Ilona
Titkár A. Molnár György
Ifjúsági Szakosztály  
Elnök Rozgonyi Péter

Sajtómegjelenés: XVI. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban 2012. február 23-24.
Tájékoztatás a 2014-2015. évi Tagozati választásokról


 

F E L H Í V Á S

 

A koronavírus járvány a magyar társadalom egészéhez hasonlóan rendkívül kedvezőtlenül befolyásolta a Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozatának működését is.

2020. év elején még sikeresen és pozitív pénzügyi eredménnyel megrendezett konferenciánkat követően megszűnt a tagjaink közvetlen találkozásának lehetősége, amely elengedhetetlen eleme a közösségi jellegű működésnek , aminek a fenntartása a KTE egyik alapvető feladata és értéke is egyben.

A Tagozat tagjai átlag életkorukat tekintve nem tartoznak a legfiatalabb korosztályhoz , ami akkor is igaz ,ha figyelembe vesszük, hogy a létszámot több mint 15 százalékkal sikerült növelnünk, olyan fiatalok csatlakozásnak köszönhetően, akik többségükben felsőfokú végzettségű közlekedési szakemberek.

A központilag megszervezett, magas színvonalú online konferenciák hiába sikeresek ,megítélésünk szerint mégsem tudják teljes mértékben pótolni a korábbi személyes részvétellel megtartott rendezvényeket és szervezeti eseményeket, amelyekhez csak az egészségügyi helyzet jelentős mértékű javulása esetén térhetünk vissza.

Nincsenek adataink arról, hogy a Tagozat tagjai közül hányan kaptak már védőoltást, illetve lettek védettek (ilyen felmérést nem terveztünk, és a személyiségi jogok védelme miatt nem is végezhetnénk), de tisztában vagyunk azzal ,hogy beoltott tagjaink számának minél nagyobb mértékű növekedése a korábbi szervezeti életünk folytatásának elengedhetetlen feltétele. Meggyőződésünk, hogy ez a megállapítás a KTE többi szervezeti egysége tekintetében is helytálló.

Erre való tekintettel a Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozatának elnöksége a legtisztább lelkiismerettel azt javasolja a Közlekedéstudományi Egyesület területi szervezeteinek és tagozatainak, hogy saját hatáskörükben eljárva kérjék fel tagjaikat, hogy vegyék fel az egyéni döntésük alapján nekik legmegfelelőbb védőoltást és ugyanerre buzdítsák családtagjaikat és ismerőseiket is

Egyidejűleg tisztelettel felkérjük a Közlekedéstudományi Egyesület Elnökségét, hogy teljes tekintélyével álljon a kezdeményezés mellé, ezzel is elősegítve, hogy minél előbb visszatérhessünk az egyesületi élet korábbi gyakorlatához, mivel úgy gondoljuk, hogy tevékeny  – a szó valódi és átvitt értelmében „ élő „ – aktív tagság nélkül a Közlekedéstudományi Egyesület sem töltheti be alapvető küldetését.
Dr. Hinfner Miklós tagozati elnök
Budapest 2021. április 13.


Beszámoló emlékeztető a Tagozat Ifjúsági megalakulásáról és a tisztésgviselők választásáról 2020.06.24. Füzesabony

Beszámolóa Közlekedéstudományi Egyesület XIX. konferenciájáról:A magyar közlekedés helyzete az EU‐ban (vasúti‐, közúti‐ és városi közösségi közlekedés, jogi szabályozás, szolgáltatás és infrastruktúrafejlesztés),Kápolnásnyék, 2015. 02. 26. (csütörtök)

 

A tagozat 2017. évi tájékoztatója ITT érhető el.

 

Galéria képek