Kezdőlap 9 Területi Szervezetek 9 Békés Megyei Területi Szervezet

Békés Megyei Területi Szervezet

Elnök

Dobókői György

e-mail: dobokoi.gyorgy@bekes.gov.hu

telefon: +36 70 455 7183


Titkár

Karsai Mihály

e-mail: karsaimh@t-online.hu

telefon: +36 20 293 7576


A Békés Megyei Területi Szervezet az Egyesület célkitűzésének megfelelően összefogja a megyében közlekedési területen tevékenykedő, munkájukra igényes szakembereket és a tagságot érdeklő témákban szervez szakcsoporti, megyei és országos szintű rendezvényeket, szakmai utakat.

Nyolc szakcsoport tevékenykedik aktuálisan a Területi Szervezetben, a taglétszámunk 260-295 fő között változott az elmúlt tíz évben. Aktív létszámunk a 2014. év végén: 295 fő.

A Békés Megyei Területi Szervezet jelenlegi elnöksége: 22 fő.

  Dobókői György elnök
Dr. Szeberényi Andor tiszteletbeli elnök
  Virág Mihály társelnök
  Karsai Mihály titkár
  Dudás György szervező titkár
  Vándor Pál László szenior felelős
  Tóth-Nagy Terézia ifjúsági felelős
Dr. Bíró Mariann elnökségi tag
Szakcsoport neve Elnök Titkár
Autóbuszközlekedési Szakcsoport Flinta János Andó Tamás
Emberi tényezők Szakcsoport Benkő Mihály Talpalló Ildikó
Közlekedéshatósági Szakcsoport Nagy Sándor Dr. Rusz Gábor
Közúti Szakcsoport Virág Mihály Bíró Emese
Vasútgépészeti Szakcsoport Szilágyi Károly Pavelka Éva
Vasúti Szakcsoport Szabó Imre Lengyel János
Vízmű iskola utasai Nagy Zoltán Nagy Barbara

A Területi Szervezet vezetése kiemelt fontosságúként kezelte és kezeli jelenleg is a közlekedést alkotó hármas egységből (ember, jármű, pálya) az emberi tényezőt. Elhatározásainknak megfelelően górcső alá helyeztük korábban több alkalommal a közlekedő embert, és társszervezőkkel közösen rendeztük meg “a közúti közlekedés emberi tényezői” című országos konferenciákat.

Figyelemmel kísérjük Békés megye valamennyi közlekedésfejlesztési elgondolását, megvalósítását, és azokról egy-egy rendezvény keretében tájékoztatást adunk tagtársainknak és a megye lakosságának. Ilyen rendezvényeink voltak: az M44-es gyorsforgalmi út megvalósíthatósága; a 120-as vasúti fejlesztés megye vonzata.

Több alkalommal foglalkoztunk a megye közlekedésbiztonsági helyzetével és a közlekedésbiztonság javíthatóságával, mint például: évadnyitó motoros tréning; képzetten, biztonságosan Európa utjain; szakmai párbeszéd a közlekedésbiztonságért című “szakmai roadshow” a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozatával, valamint a KTI Nonprofit Kft.-vel közös szervezésben. Évente általában három–négy aktuális közlekedési problémával foglalkozó megyei rendezvényt szervezünk.

Minden évben megvalósítunk legalább egy szakmai utat. A szakmai utak a közelmúltban három- négy napos időtartamúak. Többször előfordult, hogy két autóbuszra is szükségünk volt az utazás lebonyolításához a jelentős számú érdeklődő miatt.

Galéria képek

Szakcsoportok