Kezdőlap 9 Vasúti Tagozat 9 Vasúti Erősáramú Szakosztály

Vasúti Erősáramú Szakosztály

Elnök

Ikker Péter

E-mail: ikker.peter90@gmail.com

Titkár

Dóra Tamás

E-mail: doratamas77@gmail.com

„Miképpen izmaink petyhüdtek lesznek és sorvadásnak indulnak, ha nem használjuk őket, agyunkban is zűrzavar és rendetlenség támad, ha nem foglalkoztatjuk olyasmivel, amit arra érdemesnek tartunk.” – Selye János


A Közlekedéstudományi Egyesület Vasúti Tagozat Vasúti Erősáramú Szakosztálya tisztújító közgyűlését tartotta a MÁV Zrt. Műszaki Tervezés, Mészáros utcai konferenciatermében, 2023. január 10-én. A jelenlévők egyhangú szavazással megválasztották a szakosztály új tisztségviselőit, többségében megerősítették az eddigi vezetőség tagjait.

Akik a következő 4 évben szervezik a szakosztály életét:
Elnök: Ikker Péter
Titkár: Dóra Tamás
Vezetőségi tag: Rónai András, Földházi Pál, Hermesz Zsolt
A vezetőségi tagokon felül további küldöttek, akik képviselik a szakosztályt a Vasúti Tagozatban: Andi Zoltán, Bodnár Imre

Jelen rendezvényt is természetesen kiegészítettük szakmai előadásokkal, amiben a Prolan Irányítástechnika Zrt. kollégái voltak segítségünkre, akik bemutatták aktuális fejlesztéseiket és azok jövőbeni lehetőségeit:

  • PRORIS állomási biztosítóberendezés
  • Prolan vasúti erősáramú megoldásai

–        a felsővezetéki energia távvezérlés (FET),
–        villamos váltófűtés,
–        térvilágítás távfelügyelet,
–        mozdonyfedélzeti energiaelszámolás.

Dr. Fenyves László a Vasúti Tagozat titkára is megtisztelte jelenlétével az eseményt, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban örömmel vették szakosztályunk aktivitását, hiszem több szakmai napot, tanulmányutat és online rendezvénnyel is hozzájárultunk a vasúti erősáramú és kapcsolódó szakmák tudományos, illetve gyakorlati ismereteinek gyarapításához, rugalmasan alkalmazkodva a környezet kihívásaihoz, többek között a járvány okozta nehézségekhez vagy a személyes jelenlét nélküli megoldások alkalmazásához. Jelezve, hogy a következő időszakban is számít a szakma fejlődése érdekében tett erőfeszítéseinkre.

Az új vezetőség megerősítette, hogy továbbra is szorosan kíván együttműködni a Felsővezetékes Szakkollégiummal, illetve a Magyar Elektrotechnikai Egyesület MÁV Szervezetével szakterületünk és kapcsolódó szakmák fejlődése és az ismeretek minél szélesebb körben való átadása érdekében.

A Közlekedéstudományi Egyesület továbbra is várja a közlekedési szakma iránt érdeklődő kollégákat tagjai sorába.

Előadás anyagok: Prolan_irtech_KTE2023Prolan_biztber


 

Lezajlott események Letölthető anyagok
2022.10.18. >>Az esemény  programja <<
2019.12.05. 4. szakmai nap Program
2019.10.02. 3. szakmai nap és tanulmányút Program Összefoglaló
2019.06.26. 2. szakmai nap Program
2019.04.10. 1. szakmai nap Program