Kezdőlap 9 Aktuális információk 9 OEÜ – Küldöttközgyűlés összefoglaló

OEÜ – Küldöttközgyűlés összefoglaló

2024. máj. 17.

Országos Elnökségi Ülés és Küldöttközgyűlés – 2024 . május 16. 10:30  – Danubius Hotel Hungaria, 1074 Budapest, Rákóczi út 90. 

Összefoglaló a 2024. évi Országos Elnökségi Ülésről és Küldöttközgyűlésről

Az előzetesen meghirdettek alapján, az Egyesület május 16-án tartotta az évi rendes Elnökségi és Küldöttközgyűlését. A Dr. Fónagy János elnöki köszöntőjében elmondta, hogy a KTE továbbra is hazánk legnagyobb közlekedési civil szervezete. Dr. Horváth Balázs főtitkár beszámolt a 2023. év gazdálkodásáról, és ismertette az éves beszámoló eredménykimutatását, és a pénzügyi mérleget. 
Ezt követően Dr. Bálint Ákos, a Felügyelőbizottság tagja ismertette a testület, a 2023. évi gazdálkodással és közhasznúsági jelentéssel kapcsolatos beszámolóját.

A felszólalók elfogadták, hogy a tavalyi év gazdaságilag értelemben is nehéz volt, és kérték a rendszervény-szervezés menetének átgondolását, így a jövedelemtermelő-képesség növelését. A Küldöttközgyűlés mindkét beszámolót egyhangúlag elfogadta.

A 2024. évi tervek kapcsán főtitkár úr elmondta, hogy az Egyesület készül az alapításának 75. évfordulójának megünneplésére, és elmondta, hogy ennek kapcsán egy kiadvány is készülőben van. Megemlítésre került a X. A Közlekedési Kultúra Napjához kapcsolódó nyitónap, és a további rendezvények is. Főtitkár úr beszámolt még a Tagnyilvántartó rendszer használatával kapcsolatos fejleményekről, és a készülő, Elnök úr által megálmodott Közlekedési almanach kiadványról is, amely az elmúlt 35 év közlekedési eredményeit mutatja majd be, és 2026-ban kerül majd kiadásra.

A későbbiekben Tóthné Temesi Kinga főtitkárhelyettes ismertette az Alapszabály módosításának javaslatait, amelyet a jelenlévők, szintén egyhangúlag fogadtak el. Az Egyebek között Dr. Horváth Balázs javaslatokat fogalmazott meg a tagság fiatalítása kapcsán, de szóba hozta a honlappal, a Facebook-oldallal kapcsolatos lehetőségeket is, valamint szó esett a Közlekedéstudományi Szemlével kapcsolatos fejleményekről is. Dr. Kerékgyártó János társelnök, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára beszélt az idei támogatásokról, és kihangsúlyozta az Egyesület működési átláthatóságának fontosságát.