Kezdőlap 9 Közlemények archívum 9 PEKING – XIAN – SHANGHAI

PEKING – XIAN – SHANGHAI

PEKING – XIAN – SHANGHAI
KÖRUTAZÁS SZAKMAI PROGRAMOKKAL
2019. MÁJUS 13 – 22.

Program:

1. nap: Budapest 
Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: Peking – Olimpiai helyszínek
Érkezés, majd fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. nap: Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal
Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Látogatás egy Jade faragó műhelyben. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. nap: Ég Temploma – Tienanmen tér – Tiltott város

Reggeli, majd városnézés: az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Ezután egy hagyományos kínai teaszertartáson veszünk részt. Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking – Xian

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Xianba a 2011 júniusában átadott szuper expresszel. Érkezés után szakmai program a vasútállomáson: a vasútállomás megismerése és szakmai beszélgetés a vasút fejlődéséről Kínában, azon belül Xianban. Transzfer a szállodába Szállás Xianban.

6. nap: Xian Terrakotta Hadsereg – Muzulmán Negyed

Reggeli, majd megtekintjük az agyaghadsereget. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Este séta a muzulmán negyedben. Vacsora. Szállás Xianban.

7. nap: Xian – Shanghai – Örömök kertje – Óváros – Jade Buddha Templom – Bund

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás Shanghaiba szuper expressz vonattal. Érkezés után a városnézés megkezdése: látgatás Shanghai óvárosában, mely egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Séta a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Vacsora. Szállás Shanghaiban.

8. nap: Suzhou

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

9. nap: Shanghai

Reggeli, majd szakmai látogatás a Shanghai Yangshan kikötőbe (min. 20 fő részvétele esetén). Vacsora. Transzfer a repülőtérre.

10. nap: Shanghai – Budapest

Hajnalban elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Tiltott Város
  • Nagy Fal
  • Suzhou mandarinkertek
  • Ég temploma
  • Ming királyi sírok
  • A Nagy Csatorna
  • Terrakotta Hadsereg

SZOLGÁLTATÁSOK

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza

– nemzetközi repülőjegy
– BBP biztosítás
– közlekedés külön busszal, vonattal a turisztikai programok során
– elhelyezés középkategóriájú (3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
– magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj repülőjeggyel:  316.000 Ft

Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)
Vízum: 22.000 Ft

Belépők és a program szerinti étkezések (7 vacsora): 135 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak) 

Egyéb szolgáltatások díjai:

– sztornó biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre: 6.510 Ft
– egyágyas felár:  65.000 Ft

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
A szálláshelyeken a szobákat 14:00 – 15:00-tól lehet elfoglalni és az indulás napján 12:00-ig kell elhagyni.

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 275 Ft, 1 EUR = 315 Ft árfolyamig érvényese.

 

JELENTKEZÉS:

 
Nógrádi Béla
Tel.: + 36 20 4699420
E-mail: nogradibela@gmail.com

 

Az utazás programja letölthető: ITT.