Kezdőlap 9 Városi Közlekedési Tagozat 9 Infrastruktúra szakosztály

Infrastruktúra szakosztály

Volánbusz Hunyadi telephely látogatás

A KTE Infrastruktúra szakosztálya a Személyszállítási szakosztállyal közös szervezésben, 2023. október 26-án üzemlátogatást tett a VOLÁNBUSZ Zrt. Dél-budai járműfenntartási üzeméhez tartozó Hunyadi János utcai telephelyen. A létesítmény különlegessége, hogy a budapesti agglomerációban közlekedő 40 darab tisztán elektromos üzemű Mercedes-Benz eCitaro autóbuszokat szolgálja ki (a több mint 60 darab CNG hajtású járművel egyetemben). A közlekedési cég, valamint a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. szakemberei ismertették a járművek innovatív felépítését, azokkal kapcsolatos üzemeltetési tapasztalatokat, valamint az üzemanyagtöltési folyamatot, a kiszolgáló háttérrendszereket.

Az összegyűlt közel 30 fő egyedülálló szakmai ismerettel gazdagodott.

Köszönjük a VOLÁNBUSZ Zrt.-nek, illetve a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft.-nek a telephely látogatás biztosítását.

 

 

 

 

 

 

2023. május 24-én a Városi Vasutak és az Infrastruktúra szakosztály közös szervezésű programot rendezett Budafok villamos kocsiszínben.

 

A program egyik felében Dr. Takács Péter vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettes úr tartott előadást a BKV Zrt. energiafelhasználásáról, a témához kapcsolódó kihívások kezeléséről és az energia megtakarítási lehetőségekről.

 

Az esemény másik részében a megjelentek az 5 éve felújításra került Budafok kocsiszín több mint 100 éves történetéről, illetve annak jelenlegi kialakításáról láthattak bemutatót Vitéz Gergely járműfenntartási mérnök előadásában.

 

A résztvevők egy túra keretében személyesen is megtekinthették a kocsiszínt, annak telepített berendezéseit, illetve az ott üzemeltetett járművekkel, azok karbantartásához kapcsolódó munkafolyamatokkal is megismerkedhettek.