Kezdőlap 9 Területi Szervezetek 9 Heves Megyei Területi Szervezet

Heves Megyei Területi Szervezet

Elnök

Szerencsi Gábor

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóság

e-mail: szerencsi.gabor@heves.kozut.hu

telefon: +36 20 981 7925


Titkár

Sivák László

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

e-mail: sivak.laszlo@heves.kozut.hu

telefon: +36 30 952 1003


A KTE Heves Megyei Területi Szervezet gyakorlati működésére jellemző, hogy a megalakulása óta az ún. “Közlekedési Klub” keretein belül tevékenykedik.

A Közlekedési Klub havonta megrendezésre kerülő esemény a megye civil közéletének szerves része, tevékenységünk a média (a nyomtatott, elektronikus és a képi sajtó folyamatosan jelen van) számára is érdeklődést nyújt, ezen keresztül tudunk szakmai információkat és üzeneteket eljuttatni a közlekedők felé.

Mint szakmai tudományos szervezet elsősorban a helyi érdekeltségű eseményeket, lehetőségeket taglaljuk, amely szűkebb hazánk Heves megye számára érdekesek, emellett azonban országos léptékű előadásokat is szerveztünk már és a jövőben is kívánunk szervezni.

Elmondható, hogy a viszonylag kis létszámú szervezet aktív, hiszen a havi rendezvényeinket 25-30 fő rendszeresen látogatja, de esetenként a 40 főt is eléri a létszám, így a megyében, aki a megyei szervezet tagja, aktív tag, hiszen évente több rendezvényen vesz részt.

A Heves Megyei Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozatával karöltve havonta kerül megrendezésre az említett Közlekedési Klub általában Egerben, de több alkalommal kirándulások és külső helyszínekre szervezett szakmai bemutatók is színesítik a programot.

A megyei szervezet gerinctevékenysége a klub havi rendszerességgel történő működése, melyről a sajtó folyamatos tájékoztatást biztosít a közlekedők és érdeklődők felé.

Heves megye országhatárt nem érint, ezáltal elsődleges nemzetközi kapcsolatai a megyei szervezetnek nincs.

Helyi kapcsolatok tekintetében főbb partnereink:

  • MÁV ZRt.
  • Volán társaságok
  • Közlekedési hatóság
  • Közútkezelő (elsősorban, MK NZrt.), de helyi városi kezelők is
  • Rendőrség
  • Civil szervezetek, elsősorban MTESZ
  • Mérnöki Kamara

Alapvetően a fenti szervezetekkel rendszeres, jó kapcsolatot tartunk.

A megyei Területi Szervezet olyan szakmai szervezet, amely elsősorban helyi szakmai problémákra világít rá ill. a közlekedők helyi igényeit szeretné megismerni, abban segítséget nyújtani.

Emellett rendezvényeinken szakmai összetartás erősítését és a mérnöki szakma reputációját kívánjuk emelni generációkat átívelő tagságunkkal.

Szakcsoportok