Kezdőlap 9 Esemény 9 Szakmai könyvbemutató – Kálnoki-Kis Sándor: Kereszteződések

Szakmai könyvbemutató – Kálnoki-Kis Sándor: Kereszteződések

Időpont: 2022/03/21-2022/03/21

Helyszín: Makadám Klub

Szervező: Budapesti és Pest Megyei Mérnök Kamara

Programok

„Kereszteződések” címmel (alcím: Család és hivatás) – magánkiadásban – jelenik meg Kálnoki-Kis Sándor (85) emlékirata.

A szerző szakmai tevékenységét és családja történetét összefonódva, sztorizva meséli el, amint azt teszi számtalanszor, fehér asztal mellett családi, baráti, vagy szakmai körben. A 416 oldalon, több mint 800 illusztrációt tartalmazó könyvből – ami kortörténeti dokumentum egy mérnök szemével – az élete, karrierje szakmai és politikai „kereszteződéseit” ismerhetjük meg. Ezt veszi körbe az a számtalan közúti kereszteződés – csomópont – melyek létrejöttének közvetve, vagy közvetlenül részese volt. A 15 éves közlekedés-tervezői, egyetemi tanársegédi gyakorlat – miközben 5 évig mellékfoglalkozásban vendéglátóipari zongorista is volt – után 1975-től a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet igazgatója lett, a rendszerváltás átmenetében közlekedési miniszterhelyettes, majd helyettes államtitkár, végül nyugdíjazásáig a MÁV Rt. elnökeként vett részt az urbanisztika, és a közlekedés szakmai irányításában. A szerző 1960 óta a KTE tagjaként hosszú ideig a Városi Közlekedési Tagozat vezetőségében és az Egyesület társelnökeként tevékenykedett. A Magyar Mérnöki Kamarának alapító tagja. Az utóbbi 25 évben tanácsadóként tevékenykedett nagy ingatlan fejlesztések közlekedési kapcsolatainak, valamint kiemelten Debrecen és Törökbálint közlekedésfejlesztési feladatainak megoldásában. 70 évesen, miniszterelnöki megbízottként kérték fel Záhony és térsége komplex gazdaságfejlesztési programjának kormányzati koordinálására. Változatlanul aktív résztvevője a közlekedés és urbanisztika közéletének.

A könyvet személyesen lehet átvenni 5000 forintos áron a 2022. március 21-én 17 órakor a Makadám Klubban (Budapest II. Lövőház utca 37.) rendezett könyvbemutatón, ahol Töröcsik Frigyes, szakmánk közismert, kiváló képviselője mutatja be a könyvet, és a szerzőt. A könyv a rendezvényt követően, illetve a szerző budapesti lakásán vásárolható meg, előzetes időpont egyeztetéssel, valamint postai úton is megrendelhető telefonon, vagy e-mailben (+36309607740; kalnokikis@gmail.com).

 

Regiszráció:

A könyvbemutatón -az egészségügyi előírások miatt- a létszám korlátozott. Ezért a részvételi szándékot kérjük, jelezzék 2022. március 1-jéig, a  szucs.boglarka@bpmk.hu e-mail címen, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamaránál.