Kezdőlap 9 Esemény 9 Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület Dunakanyar kirándulás

Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület Dunakanyar kirándulás

Időpont: 2022/08/24-2022/08/24

Helyszín: Dunakanyar

Szervező: Magyarországi Zöld Kereszt Egyesület

Meghívó

Tisztelt Egyesületi tagok,

Tisztelt Partnerek,

Bizonyára már halottatok a Dunakanyar napijegyről, amely nagyon költséghatékonyan tesz lehetővé dunakanyari kirándulásokat. Ennek a rendszernek augusztus 26-án vége lesz és ezért mint utolsó lehetőséget, javaslunk egy kirándulást az egyesület tagjainak és támogatóinak, illetve családtagoknak.

A hónap végéig minden napra lehet Dunakanyar napijegyet vásárolni, utána már csak hétvégékre lehet ilyen programot szervezni és nem szeretnénk a hétvégéket elfoglalni, kettétörni. Így került a választásunk 

augusztus 24-e szerdai napra.

A Zöldkereszt tisztelettel és szeretettel meghívja tagjait, támogatóit, testvér egyesületeinek tagjait egy Dunakanyar kirándulásra.

A javasolt konkrét időppontokat is tartalmazó programot a levél végén olvashatjátok részletesen. (lásd még a mellékelt térképet, ahol feltüntetésre kerülnek azok a járatok, ahová a napijegy érvényes)

A túrát aug 24-én a Nyugati pályaudvaron kezdjük és vonattal elmegyünk Vácra. Ott átsétálunk a belvároson és kimegyünk a hajóállomásra. Ott felpattanunk egy Visegrádig közlekedő hajóra. Ott Visegrádon lehet nézelődni illetve van egy körjárat, ami elvisz Zebegényig, majd visszahoz Dömösig és végül visszajön Visegrádra. 12 és 14 órakor indul ez a körjárat. Onnan Aki szeretne, busszal visszajöhet Budapesre, Szentendrére vagy  megint hajóval vissza lehet jönni Vácra, kinek melyik csatlakozás jobb hazafelé. 

A jegyeket a Zöldkereszt egyesület a tagoknak és támogatóinak állja. Az egyéb családtagok, más egyesület tagjai  maguk állják a jegyet (2500Ft-ért egész nap utazhatunk)

A jegyeket mindenki egyénileg veheti meg a MÁV pénztárakban. Az elszámolást a Nyugati pályáudvaron tartjuk a túra végén, ahol az egyesületünk tagjai nekem adhatják át a jegyeket, vagy aki később tudja bármi okból hozni, azt kérem,  küldje el postán az egyesület címére, vagy hozza el személyesen 26-án a Bazilikához 13:45-kor.

A kirándulás egyben megemlékezés és tiszteletadás is lesz Dr Tarján Lászlóné Anna részére, aki egyesületünk tiszteletbeli elnöke is és aki nemrégiben eltávozott. A megemlékezést a Vácról Visegrádra tartó hajóút közben tartjuk. Mindenki, aki szeretne szólni, az megteheti. A túrát az ő emlékére ajánljuk. 

Kérdésekkel, javaslatokkal nyugodtan keressetek,

köszönöm,

Üdvözlettel,

Dr Szabó István
elnök

+36306416250

www.magyarzoldkereszt.hu

Programok

Gyülekezés  a vonatnál a peron végén, 9:30-kor. Aki későbbi helyen és időben csatlakozik, természetesen megteheti, figyelje az időpontokat, hogy megtalálja a csapatot.

Bp- Nyugati -> Vác    indul: 9:40   érk: 10:05    ( nem napijeggyel 650Ft /fő lenne a kölség)

Séta a kikötőhöz.

Hajó indul Visegrádra: 10:45    érkezik: 11:45.  (nem napijeggyel 1500 Ft/fő/utazás lenne)

  • Videgrádon program a nézelődés, séta…
  • Körjárat  Visegrád – Nagymaros Zebegény, Dömös, Nagymaros – Visegrád   indul: 12:00 érk: 13:45 vagy indul: 14:00 érk: 15:45 (nem napijeggyel: 1500 Ft/fő lenne)

Hajó indul vissza Vácra: 

indul: 16:30  érk: 17:30   (nem napijeggyel 1500 Ft/fő / utazás lenne a költsége)

Vácról vissza a Nyugatiba:  (nem napijeggyel 650 Ft /fő költség lenne)

indul: 17:54  – érk: 18:20

vagy indul: 18:20  érk: 18:54

Aki Szentendrére megy Visegrádtól haza, mehet hajóval 15:30-kor   érk: 16:50

vagy mehet busszal is.

Egyéb információk

Letölthető dokumentumok