Kezdőlap 9 Esemény 9 KTE Megyei Farsangi Bál

KTE Megyei Farsangi Bál

Időpont: 2016/02/13-2016/02/13

Helyszín: Miskolci Népkerti Vigadó Étterem

Szervező: BAZ Megyei Területi Szervezet

Meghívó

Helyszín: Népkerti Vigadó Étterem Miskolc, Görgey A. u. 23.

Időpont: 2016. február 13 (szombat) 19.00 óra

A konferencia fővédnöke: Pelczné Dr. Gáll Ildikó Európai Parlament Alelnöke

Minden kedves érdeklődőt tisztelettel meghívunk a

Programok

2016. február 13. (szombat) délután

Vasvári Péter

megyei titkár

Bál védnöke: Pelczné Dr. Gáll Ildikó Európai Parlament Alelnöke

18:30-19:00 Vendégek érkezése, fogadása 19:05-19:25 Elnöki köszöntő, Védnök beszéde 20:30-21:30 Vacsora 21.30 Műsor, Lazúr Táncegyüttes 21:45-től Zene, Tánc 00:30-01:00 Tombola 01:00-tól Virsli felszolgálása 03:00-ig Zene, tánc

 

Zenét szolgáltatja:      Daragó István zenekara

Részvételi díj

Páros báli belépő 10.000 Ft/fő. (A belépő a felsorolt étel és italmennyiségek árát tartalmazza, az ettől eltérő rendel: 10000

Egyéb információk

Aperitív előtt és büfé közben sós pogácsa

I. vacsora menü

Kacsamáj fagylalt mangó kocsonyán, diós szőlőpürével, madársalátával

Fűszerkéregben sült szűzsült, kurkumás burgonyametélttel, márványsajtos cukkíni-röstivel, aszalt szilvás birskompóttal

Csokoládé álom (brownie chilis csokoládé öntettel, narancsos csokoládé torta, fehércsokis muffin)

II. vacsora menü

Málnával érlelt balatoni harcsafilé, karamellizált endíviával, petrezselyem krémmel

Újborban érlelt libamell rózsaszínre sütve, sütőtök fánkokkal, zöldséges burgonyával

Desszertek randevúja (vilmoskörte hab, szegfűszeges karamell öntettel, málnavelős joghurt kocka, narancsos-mogyorós trüffelgolyók)

Éjfél után: 1 pár virsli mustárral

 

ITAL Elnöki köszöntő, pezsgővel!

Az asztalokon két személyre:

1 üveg fehér vagy vörös bor (vagy 6 üveg 0,33-as sör)

2 üveg 0,25 üdítő,(Pepsi-Cola termék)

2 üveg 0,33 ásványvíz,

presszókávé tejszínnel

Ital Büfé egész este korlátlan fogyasztással a KTE asztalánál!

Összegzés

KTE Farsangi Bál 2016.

Közlekedéstudományi Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg Miskolcon a hagyományos Farsangi bálját. A 2016. február 13-án megtartott rendezvény helyszínének továbbra is Miskolc egyik legpatinásabb vendéglátó helyét a Népkerti Vigadó Étteremet választották a szervezők. Az esemény évről-évre nagyon jó lehetőséget biztosít a megye műszaki értelmiségének, a közlekedési ágazat felsővezetőinek a kötetlen, felszabadult találkozásra, a szakmai kapcsolatok ápolására.

A Farsangi Bálon a már évek óta megszokott nagy létszámmal vettek részt a KTE megyei szervezetének tagjai, anyacégeinek és partnereinek vendégei. Elfogadta a Megyei Szervezet meghívását Holnapy László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkárságának főosztályvezetője és Thoroczkay Zsolt a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésépítési Tagozat elnöke is. Jelen volt partnerével Magda Attila a KTE ügyvezetője és munkatársa is, akik már több éve nagy örömmel vesznek részt a rendezvényen. Külön megtiszteltetés volt a megyei bálozók számára, hogy a 2016. évi KTE Farsangi Bál fővédnökségét Pelczné Dr. Gáll Ildikó az Európai Parlament Alelnöke vállalta el, demonstrálva lokálpatriotizmusát, a megyéhez való kötődését.

Vasvári Péter megyei titkár a Bál házigazdájaként vezette az estet. Elsőként a KTE megyei elnöke, Garamvölgyi Mihály köszöntötte a megjelent vendégeket, bálozókat. Elismeréssel szólt a KTE Borsod Megyei Szervezet 427 fős taglétszáma által végzett munkáról és gratulált az évben kitüntetésben részesített KTE tagoknak. Ezt követően Pelczné Dr Gáll Ildikó asszony a Farsangi Bál védnöke méltatta a KTE megyei civil-önkéntesen szerveződött egyesületének tradicionális múltját és nem kis büszkeséggel konstatálta, hogy a borsodi szervezet országunkban a KTE legnagyobb létszámú területi szervezete. Végül pezsgős pohárköszöntővel ünnepélyesen megnyitotta a bált.

A vendégsereg zeneszó mellett fogyasztotta el a rendkívül ízletes 3 fogásos vacsorát, majd a LAZUR Táncegyüttes szórakoztatta a közönséget, és alapozta meg a hangulatot. Természetesen hangulatserkentő italokban sem volt hiány.

Éjfél után megrendezett tombolasorsoláson a résztvevő cégek által felajánlott ajándékok mindegyike gazdára talált. A kisebb meglepetések mellett többek között kisorsolásra került egy jelentős összegű benzin utalvány, egy két éjszakás welness pihenés a Dubicsányi kastély szállóban, fődíjként egy 36 részes nagy értékű szerszámkészlet. A sorsolás izgalmai után következett a hagyományos „roppanó” virsli felszolgálása tormával és mustárral, mely újabb lendületet adott a táncos lábú vendégeknek.

Mint minden évben, ez alkalommal is fergeteges hangulatban telt el az este, a jó zenének, a finom ételeknek-italoknak, s nem utolsósorban a kiváló szervezésnek köszönhetően. A közlekedéshez kötődő megyei szakemberek közvetlen partnerségét erősítették a kötetlen beszélgetések, felszabadult hangulat. A tagvállalatok vezetőinek aktív közreműködésével a rendezvény ismételten sikeres lett, ezt bizonyítják a bálon készített fotók is. Az átmulatott éjszakától kissé fáradtan, de jókedvűen a köszöntek el egymástól a helyi és fővárosi résztvevők. Az utolsó vendégek hajnali három óra után hagyták el a Vigadó parkettjét.

Kiss Béla József  KTE Megyei Szervezőtitkár