Kezdőlap 9 Esemény 9 Hidrogénhajtás az autóbusz-közlekedésben kerekasztal-beszélgetés

Hidrogénhajtás az autóbusz-közlekedésben kerekasztal-beszélgetés

Időpont: 2024/03/26-2024/03/26

Helyszín: Makadám Klubban (1024 Budapest, Lövőház u. 37.).

Szervező: Közlekedéstudományi Egyesület Személyszállítási Szakosztálya a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság

Meghívó

A Közlekedéstudományi Egyesület Személyszállítási Szakosztálya a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Út- és Vasútügyi Társaságának szakmai támogatásával

Hidrogénhajtás az autóbusz-közlekedésben” címmel kerekasztal-beszélgetést rendez

  1. március 26-án, 16:00 órai kezdettel a Makadám Klubban (1024 Budapest, Lövőház u. 37.).

A Közlekedéstudományi Egyesület Személyszállítási Szakosztálya 2023. évben kezdte meg programsorozatát az autóbusz-közlekedésben alkalmazott alternatív hajtásmódok jelenlegi helyzetének, technológiájának, üzemeltetési tapasztalatainak, jövőbeni fejlesztési potenciáljának terén. Tavaly a sűrítettföldgáz-, valamint a teljesen elektromos üzemű autóbuszok üzemanyagtöltési folyamata és az operatív forgalomszervezési tapasztalatok kerültek megosztásra a közlekedésszakma képviselőivel egy-egy telephelylátogatás alkalmával.

A programsorozat következő elemeként a – jelenleg is magyarországi tesztüzemben lévő autóbuszok miatt különösen aktuális – hidrogénhajtással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelynek fő témája a hajtásmóddal kapcsolatos közlekedéspolitikai, szolgáltatói, üzemanyagtöltési infrastruktúra üzemeltetői, tervezői nézőpontok, tapasztalatok, távlati elképzelések megismerése.

Programok

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Bándy Tamás, igazgató, Messer Hungarogáz Kft.
  • Eur. Ing. Bősze Sándor, irodavezető, Közlekedés Kft.
  • Nyírő Tibor, főmérnök, Volánbusz Zrt., a Szakosztály tagja
  • Tavi Tamás, ügyvezető, Paksi Közlekedési Kft.
  • Butsi Zoltán, főtitkár, Magyar Hidrogéntechnológia Szövetség
  • dr. Mészáros Virág, vezérigazgató, HUMDA 

Moderátor: Murányi Szilvia, Horváth and Partners Kft., a Személyszállítási Szakosztály vezetőségi tagja

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/1a5z1UH4h55bkrzDA. Regisztráció határideje: 2024. március 25. 16:00 óra.