Kezdőlap 9 Aktuális információk 9 Búcsúzunk tagtársainktól

Búcsúzunk tagtársainktól

2023. szept. 25.

Dr. Szeberényi Andorra emlékezünk (1937.08.01. – 2024.03.17.)

Dr. Szeberényi Andor 36 éven keresztül dolgozott a közlekedésigazgatás területén Békés megyében.

A Békés Megyei Közlekedési Felügyelet alapító igazgatója volt, 1991-től 2003-ig látta el a közlekedéshatóság vezetői feladatait.

Az ember – jármű – pálya közlekedéshatósági egysége és a szolgáltató hatósági szemlélet bevezetése a nevéhez kötődik Békés megyében. Rendszeresen részt vett közlekedési jogszabályok kidolgozásában, országos kodifikációs munkákban, a közlekedéshatósági terület elismert szaktekintélye volt.

Hivatali munkáján túlmenően a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezetének elnöki tisztségét töltötte be 1990 és 2006 között. Kiváló szakmai és szervezési munkával irányította 16 éven át a KTE Békés Megyei Területi Szervezetét. Kiemelten fontosnak érezte az Egyesület tevékenységének megismertetését a fiatalokkal, valamint a gyermekek közlekedésre nevelésének elkötelezett híve volt. „A közúti közlekedés emberi tényezői” című kétévente ismétlődő konferenciák megálmodója és fő szervezője volt.

KTE kitüntetései: Széchenyi Emlékplakett, Jáky József díj, Gárday Gábor emléklap, örökös tagság.

A KTE Etikai és Érdekvédelmi Bizottságának elnöki feladatait huzamosabb ideig ellátta.

Nyugdíjas éveiben is folyamatosan támogatta, tapasztalataival segítette a KTE Békés Vármegyei Területi Szervezetének a munkáját.

Emlékét szívünkben megőrizzük!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fajó szívvel adunk tájékoztatás, hogy volt tagtársuk, a Légiközlekedési Tagozat egykori titkára, Szabó János 2024. február 11-én, életének 77. esztendejében elhunyt.

Gyászmiséje csütörtökön, 2024. március 21-én, 18 órakor kezdődik a Pestszentlőrinci Főplébánia templomában (1181 Bp. Batthyány Lajos u. 87.). A gyászmise után közös megemlékezésre várják a gyászolókat a szomszédos közösségi házban.

Emlékét tisztelettel és szeretettel megőrizzük!