Kezdőlap 9 Területi Szervezetek 9 Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet

Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet

Elnök

Kökény István
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság, Kecskemét
e-mail: kokenyistvan68@gmail.com
telefon: +36309415708

Titkár

Patyiné Brezovich Éva
MÁV Zrt., Pályafenntartási Főnökség, Kecskemét
e-mail: patyinebe@gmail.com
telefon: +36302306482

A KTE Bács-Kiskun megyei szervezetének rövid bemutatása

A KTE Bács-Kiskun megyei szervezete 2018. december 31-én 151 fő taggal zárta az évet. A tagság 3 szakcsoportra oszlik, közúti közlekedési szakcsoportra (45 fő), közúti fenntartási és hatósági szakcsoportra (51 fő) és vasúti szakcsoportra (55 fő).

Közúti közlekedési szakcsoport

A tagok elsősorban a DAKK Zrt, illetve a volt Kunság Volán Zrt. aktív, illetve nyugdíjas dolgozói. Ennek kapcsán a szakcsoport tagjai főleg a közúti autóbuszos közlekedés szervezésében, lebonyolításában dolgoznak, illetve dolgoztak, de számos tag dolgozik a járműjavítás, tervezés és szakértés területén is.

Közúti fenntartási és hatósági szakcsoport

A szakcsoport tagjai a közlekedési létesítmények (főleg közúti létesítmények) tervezésének, építésének, üzemeltetésének és engedélyezésének területén tevékenykedő társaságoknál végzik munkájukat. A szakcsoport tagjai közül a legtöbbet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága foglalkoztatja. A társaság tevékenységi köre az állam tulajdonában lévő közutak Bács-Kiskun megye területére eső részének üzemeltetése, fenntartása hálózatkezelése és forgalmi rendjének kialakítása a feladata. A kezelésében lévő úthossz meghaladja a 2200 métert. A szakcsoport többi tagja közlekedési létesítményeket tervező, kivitelező, engedélyező és üzemeltető cégek alkalmazottja.

Vasúti szakcsoport

A tagok a MÁV-START Zrt. keretén belül vontatójármű üzemeltetés területén dolgozó mozdonyvezetők, középvezetők, irányítói szinten dolgozó mérnökök, továbbá a Járműbiztosítási (gépészeti) részlegén belül vontatójármű fenntartási irányítók, középvezetői beosztásban dolgozók. A MÁV Zrt-n belül pályafenntartási, távközlő, erősáramú és biztosítóberendezési szakszolgálat területén dolgozó vezetőmérnök, szakaszmérnökség vezető, főpályamester, pályamester, technikus, szakelőadó, humánpartner beosztásban dolgozók és a forgalmi szakszolgálatnál állomásfőnök beosztású dolgozó. Vannak még tagok a MÁV FKG Kft-ből is, mint divízióvezető és középvezetők.

A KTE Bács-Kiskun Megyei szervezetének vezetése arra törekszik, hogy a megszervezett programok, bemutatók és szakmai utak során a különböző szakcsoportok, szakterületek munkatársai megismerjék egymást, egymás munkáját, betekinthessenek a társterületek mindennapjaiba, fejlesztéseibe, eredményeibe.

 

Galéria képek

 

Szakcsoportok