Kezdőlap 9 Esemény 9 Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok Egynapos kirándulás a Continental Classic Expressz különvonattal Tokajba

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok Egynapos kirándulás a Continental Classic Expressz különvonattal Tokajba

Időpont: 2024/10/05-2024/10/05

Helyszín: Tokaj-hegyalja

Szervező: Continental Train

Meghívó

2024. október 5.

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok
Egynapos kirándulás a Continental Classic Expressz különvonattal Tokajba

 

Fedezze fel velünk Magyarország egyik leghíresebb borvidékét, a festői szépségű Tokaj-hegyalját!

 

Engedje meg, hogy elkalauzoljuk Önt az őszi szüret varázslatos világába, ahol a kiváló borok, gazdag történelem és felejthetetlen élmények várják. Tokaj-hegyalja Magyarország egyik legrégebbi és legismertebb borvidéke, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A Tisza és a Bodrog folyók találkozásánál fekvő terület kivételes mikroklímája és vulkanikus talaja miatt ideális a szőlőtermesztésre. Itt készül a világhírű tokaji aszú, amit méltán neveznek a királyok borának, a borok királyának. Az itt élő borászok évszázados hagyományokat követve készítik boraikat, melyek egyedülálló ízvilágukkal és minőségükkel nyűgözik le a borkedvelőket.

 

Tokaj-hegyaljai szüreti napok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, melyet 2024-ben október 4-6-ig rendeznek meg. A tokaji bor városában olyan színes kulturális programokkal várják a látogatókat, mint a kézművesek és mesterségek utcája, a térzenei koncertek, az utcaszínházi programok, a látványos szüreti felvonulás és a szőlő-összeadási ceremónia a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével.

Programok

 

PROGRAM

 

Vonatunkra Budapest-Keleti pályaudvaron és Gödöllőn lehet felszállni. Az ülőhelyek elfoglalását követően bemutatjuk a nap programját, kollégáink pedig kiosztják vendégeink részére az információs anyagokat. A vonaton érdekes történeteket osztunk meg a Tokaj-hegyaljai borvidékről és az ott készülő borokról.  Az étkezőkocsi és a bárkocsi az utazás teljes ideje alatt üzemel.  Vonatunk Tokaj állomásoig közlekedik, ahol vendégeink egyénileg tölthetik el a visszaindulásig tartó szabadidőt.  A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai régiójában, a tokaji aszú névadó városában, Tokajban.  Tokaj a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungari-kum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa, a magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.  A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai régiójában, a tokaji aszú névadó városában, Tokajban.  Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a várható időjárást és annak megfelelő öltözettel készüljenek.

 

 

 

JEGYÁRAK

 

Tourist

Pullman

Pullman First

19.990 Ft/fő

29.990 Ft / fő

44.990 Ft/fő

A termes utasterű Tourist kocsik 42 fő kényelmes utazását biztosítják. Minden páholy teljes értékű asztallal rendelkezik.
A mosdók a kocsik előteréből nyílnak. a Tourist osztályú jegyek magukban foglalják a díjmentes ülőhelyválasztást, valamint üdvözlő és búcsúajándékot.

A kettő- és négyszemélyes, dönthető fotelekből álló páholyokkal szerelt, 42 férőhelyes első osztályú Pullman kocsikban az utazás igazi élménnyé válik. Minden páholyhoz tartozik ablak, valamint egy teljes értékű asztal, így az utazás idejét akár egy kártya- vagy társasjátékpartival is eltölthetik a vendégek.

A Pullman osztályú jegyek magukban foglalják a díjmentesen ülőhelyválasztást, egy ásványvizet valamint üdvözlő és búcsúajándékot

 

A Pullman First jegyek a Pullman jegyek árában foglalt szolgáltatásokon túl magukban foglalják a pezsgős köszöntőt, egy odaúton felszolgált reggelit, egy visszaúton felszolgált négyfogásos vacsorát, továbbá ásványvíz, üdítőital, forróital és alkoholos ital fogyasztást.
A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor tudják kiválasztani vendégeink. Az ételeket és italokat a kocsi dedikált felszolgáló személyzete az ülőhelyeken szolgálja fel.

 

FEDÉLZETI SZOLGÁLTATÁSOK

 

Continental étkezőkocsi

Eredetileg a Trans Europe Express (TEE) étkezőkocsija volt, felszerelve a 60-as évek akkor elérhető minden luxusával. A TEE vonatok a mai EuroCity-k elődjei voltak, kiemelt szolgáltatásokat nyújtva kötötték össze Nyugat–Európa nagyvárosait. Az étkezőkocsi az utazás teljes ideje alatt nyitva áll a vendégek számára napszaknak megfelelő a’la carte menüvel, mely egyaránt tartalmaz húsos és vegetáriánus ételeket.  Az étkezőkocsiban felszolgált ételeket séfünk minden esetben a vonaton készíti el a legfrissebb alapanyagokból.

 

Adria Lounge & Bar

A Continental bárkocsi a vonat közösségi pontjaként kiváló helyszínt jelent utastársaink megismeréséhez, új barátságok kötéséhez. A bárban széles ital- és snackkínálattal várjuk vendégeinket az utazás teljes ideje alatt.  

Menetrend (tervezet)

Budapest – Tokaj

 Állomás

Tokaj – Budapest

Érkezési
idő

Indulási idő

Érkezési idő

Indulási idő

 

8:40

Budapest-Keleti pályaudvar

21:29

 

8:56

8:57

Rákosliget

21:09

21:10

9:30

9:31

Gödöllő

20:49

20:50

9:55

 

Hatvan

20:15

20:26

12:15

 

Tokaj

 

17:34

 

 

Részvételi díj

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

www.continentaltrain.com