Megújult a FUTÁR – új funkciók az alkalmazásbanOsztott képernyős nézet, egyedi elrendezési beállítások, térkép középpont megjelenítés és bizonytalan indulások jelzése – ezekkel a funkciókkal bővült a Budapesti Közlekedési Központ alkalmazása, a FUTÁR. A frissítés már elérhető Androidra és iOS-re.

Új, hasznos funkciókkal bővült a FUTÁR-alkalmazás, amelyek bevezetése során a felhasználók által jelzett igények is figyelembe lettek véve. A fővárosi közösségi közlekedést használók mindennapjait megkönnyítő applikáció frissítése már elérhető a Google Play-ből vagy az App Store-ból.

A megújult FUTÁR-alkalmazásban már választható az osztott képernyős nézet: a funkciónak köszönhetően egyszerre tekinthető meg az okoseszközök képernyőjén az alkalmazás térképes nézete, valamint a megállóhelyi indulások és a menetrendi információk.

A testreszabhatóságot és a könnyebb kezelés lehetőségét teremti meg az elrendezés beállítása menüpont. Beállítható az új osztott képernyős, vagy a régi klasszikus nézet is, de akár a lista nézetet is választhatják a felhasználók. Sőt, a nézetek egyedileg is testreszabhatók – a felhasználói igényeknek megfelelően.

A böngészés hatékonyabb használatának érdekében bekerült a térkép középpont megjelenítése, amelyet egy szürke pont jelez. A pont a térképi réteg mozgatása során mindvégig a középpontban marad és jelöli, hogy melyik megállóhely, vagy címpont van a fókuszban. Útiterv készítéskor, vagy a megállóhelyi indulások böngészésekor a térkép középpont hatékonyabb beazonosítást biztosít a felhasználóknak.

Az eddig megszokott zöld, azaz valós idejű, és fekete, azaz a tervezett indulási időpontok jelzése mellett ezentúl egy új, narancssárga jelöléssel is találkozhatnak a FUTÁR-alkalmazás felhasználói: az új jelzés a bizonytalan indulásokat jelöli, ahogy az az alkalmazás webes felületéről ismerős lehet. A narancssárga jelölés akkor jelenik meg, ha az adott jármű haladása akadályoztatva van, például dugóban áll.

A FUTÁR-alkalmazás fejlesztői folyamatosan azon dolgoznak, hogy még inkább megkönnyítsék a felhasználók mindennapjait, ezért a fent említett változások megvalósítása során fontos szerepet kaptak a bétaverziók tesztelőinek a visszajelzései. Az alkalmazás úgynevezett bétaverzióival bárkinek lehetősége adódik a fejlesztők munkájának segítésére, sőt, a tesztelni vágyó felhasználók az elsők között láthatják az alkalmazás újdonságait. A bétaverziók mind Android, mind iOS operációs rendszerű okostelefonnal elérhetők.

A FUTÁR 2014. októbere óta segíti a budapesti közlekedők mindennapjait. Az elmúlt években több mint egymillióan töltötték már le az okostelefonos alkalmazást, és naponta közel félmillióan használják az applikációt.

Budapesti Közlekedési Központ

 Forrás: www.bkk.hu, 2021.02.23.

IRODA: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. II/235. SZÁMLÁZÁSI- ÉS LEVELEZÉSI CÍM: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. (2014. február 4-től) NYITVATARTÁS:  AZ AKTULÁSIRÓL TÁJÉKOZÓDJON A FŐOLDALON 
TELEFONSZÁM: +36 1 353 2005 MOBIL: +36 30 512 1911, +36 30 209 5049, +36 30 567 9879 TELEFON/FAX: +36 1 353 0562 E-MAIL: info@ktenet.hu
ADÓSZÁM:
19815709-2-42 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 403 SZÁMLASZÁM: 10200823-22212474-00000000