Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokonHa belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

BALATON

Balaton déli partja

A Balatonra utazó kerékpárosoknak és kerékpáros csoportoknak a Déli->Parti sebesvonatokon hétköznap legalább 8 kerékpárhely áll rendelkezésre, hétvégén pedig nagy befogadóképességű (32-36 kerékpár szállítására alkalmas) kocsival közlekednek már a május 17-től kezdődő előszezonban is.

Ezekkel a vonatokkal érhető el a balatoni bringakörút, a legkönnyebben Balatonaligáról indulhatnak kerékpározni.

Budapest és a Balaton déli partja között óránként indulnak a Tópart és Balaton InterCity vonatok, amelyeken 8-8 kerékpár szállítása lehetséges. Ezeken a vonatokon kötelező a kerékpárhely foglalása, ezért javasolt a jegyeket elővételben megvásárolni, akár az utazást megelőző napon.

Balaton északi partja

A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között az utasokat a villamosítás miatt pótlóbusz szállítja, melyeken a kerékpárszállítás nem lehetséges. Addig az északi part települései kerékpárral a Déli-->Parti sebesvonatokkal érhetőek el Balatonaliga és Szántód (Tihanyrév) felől kerékpározva, vagy a Göcsej és Bakony InterCity-kel Veszprém felől, a Veszprém—Balatonalmádi kerékpárúton át.

Május 31-től Budapest és Balatonfüred között kétóránként nagy befogadóképességű kerékpáros kocsival közlekedik a Kék Hullám InterCity.

A kerékpárosok számára ez a vonat ajánlott, Balatonfüred és Balatonalmádi is ezzel a vonattal érhető el a leggyorsabban.

A Budapest és Balatonfüred közötti Katica sebesvonatokon a kerékpárszállítás kevésbé javasolt, a rendelkezésre álló vonatonkénti 4-8 kerékpárhely csak kerékpárhelyjeggyel vehető igénybe.

EGER ÉS A BÜKK*

Kerékpárosok a Flirt-önHa a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza a Budapest és Eger között óránként közlekedő interrégió vonatainkat, melyeken 6-12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

ZEMPLÉN

A Zemplén népszerű turisztikai térséggé vált a biciklisek körében. A Zemplén InterCity Budapest és Sátoraljaújhely között kétóránként közlekedik, amelyen 16 kerékpár szállítható.

Sárospatak és térsége ezzel a járattal érhető el a legkönnyebben, emellett Szerencsig óránként kínálunk eljutási lehetőséget IC vonatokkal, melyeken 8-16 db kerékpár szállítható.

A kerékpár szállításához kerékpárjegyre és kerékpárhelyjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

Ha kirándulását, nyaralását Kelet-Magyarországon tervezi, kerékpárját is nyugodtan magával viheti.

Új IC+ többcélú teres kocsik közlekednek az InterCity vonatokban Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Kisvárda és Záhony felé. Az InterCity vonatokon 8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, illetve a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

Az InterCity vonatok mellett Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

TISZA-TÓ

A kerékpáros turisták könnyebb eljutása érdekében közvetlen vonatot indítottunk Budapest és a Tisza-tó között.

Tisza-tó expresszvonat Budapestről indul Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre.

A vonat 7:55-kor indul a Keleti pályaudvarról és 10:07-re érkezik Tiszafüredre; visszafelé pedig 17:45-kor indul Tiszafüredről és 20:05-re érkezik Budapestre, menetideje így odaúton 2 óra 12 perc, vissza pedig 2 óra 20 perc.

A vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik 32 db kerékpárhellyel, így ezt a vonatot javasoljuk minden kerékpáros utas számára.

A Tisza-tó expresszvonat május 16-ig hétvégi napokon, május 22-től a nyár végéig naponta közlekedik.

Tarifa

A Tisza-tó a közismert és kedvelt Tisza-tavi kerékpáros túrajeggyel érhető el, ami egy napig, a jegyen feltüntetett naptári napon érvényes és az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 420 forintért vásárolható meg akár hétvégén, akár hétköznap.

FERTŐ TÓ

Kerékpárszállítás

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

SZEGED, KECSKEMÉT FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpár szállításra kijelölt kocsikban kocsinként 3 db, vonatonként összesen 9 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltása mellett.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Kerékpárszállítás

BAKONY, ZALAEGERSZEG, SZOMBATHELY FELÉ

A Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Zalaegerszeg/Szombathely viszonylaton 2020 tavasza óta biztosítunk kerékpárszállítást a Göcsej és Bakony InterCity vonatokban. A vonatokban többcélú teres IC+ kocsik közlekednek, melyekben 8-8 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

PÉCS FELÉ

Budapest és Pécs között kétóránként közlekedő InterCity vonatokon is lehetséges a kerékpárok szállítása. A vonatok 10-es számú kocsijában 8-8 darab kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből. Az utazás előzetes bejelentéséhez a linkre kattintva találja meg a lakóhelyéhez legközelebbi utazásszervezőket. Egyéb fontos tudnivalókról a linkre kattintva tájékódhat.

Örömmel vesszük, ha a kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatainkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

Nemzetközi kerékpárszállítás

nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.


Kerékpárszállítás


Forrás: www.mavcsoport.hu

IRODA: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. II/235. SZÁMLÁZÁSI- ÉS LEVELEZÉSI CÍM: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. (2014. február 4-től) NYITVATARTÁS:  AZ AKTULÁSIRÓL TÁJÉKOZÓDJON A FŐOLDALON 
TELEFONSZÁM: +36 1 353 2005 MOBIL: +36 30 512 1911, +36 30 209 5049, +36 30 567 9879 TELEFON/FAX: +36 1 353 0562 E-MAIL: info@ktenet.hu
ADÓSZÁM:
19815709-2-42 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 403 SZÁMLASZÁM: 10200823-22212474-00000000