35% kedvezménnyel bérelhetjük ki a jogosítvány nélkül vezethető nyaralóhajókatJelenleg mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os, a Mahart őszi kedvezményeket vezetett be.

Júliusban sikeresen elindult Magyarországon is a nyaralóhajózás, ami az elkövetkező években jelentősen hozzá fog járulni a Tisza-tó és a Felső-Tisza turisztikai fejlődéséhez.

Ezen felül a jelenlegi foglalásokról és fejlesztésekről adott hírt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A MAHART Nyaralóhajózás Program az őszi idényre kedvezményeket hirdet. Így akár 35%-os árengedménnyel vehetik igénybe a szolgáltatást a hajózni vágyók szeptember és október hónapban.

A koronavírus járvány, a turizmus többi területéhez hasonlóan, nehézségeket okozott a Nyaralóhajózás Programban is. Március, áprilisban gyakorlatilag az összes külföldi foglalást visszamondták, a hajók Magyarországra szállítása két hónapot késett, a kikötők építése és engedélyezése elhúzódott, a képzésre jogosító vizsgát nem lehetett letenni, a bizonytalanság miatt sem belföldön, sem külföldön nem lehetett időben elkezdeni a nyaralóhajózást bemutató kampányt. Fokozta a nehézségeket, hogy június közepétől a Tiszalöki zsilipet egy évre lezárták, és ezzel a hajózási útvonalat kettévágták.

A Mahart munkatársai sok munkával azonban sikerrel vették az akadályokat. A tervezett május helyett júliusban sikerült a nyaralóhajózást elindítani Magyarországon. Már mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os. A jelenlegi helyzetben döntően magyar vendégek érkeztek, a magyar és külföldi vendégek foglalási aránya 90% – 10%. A külföldi vendégek közül eddig osztrák, lengyel, német, svájci, francia, szlovák utasok választották ezt a nyaralási formát – számolt be Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.  A program felzárkózása az augusztusi foglalásokon és az ügyfelek pozitív visszajelzésén is látszik.

Tokajban az előzetesen tervezettnél nagyobb kikötőt kellett építeni, amiben helyet kapott az Aggteleki Nemzeti Park és a vízimentők egy-egy irodája is, sőt az egységes vízimentés a Tiszán, Bodrogon és a Tisza-tavon a nyaralóhajózási program keretén belül került megszervezésre. Kiskörén a báziskikötő őszre készül el, amiben helyet kap a vízirendőrség is.

A kormány döntésének köszönhetően a Nyaralóhajózás Program immár kereskedelmi-szálláshely szolgáltatásként működik, és a hazai utazóközönséget kedvezően érintené, ha Szép Kártyával is lehetne fizetni. Ennek előkészítése már zajlik, várhatóan az ősz folyamán erre már lesz lehetőség.

A Nyaralóhajózási program nagyon nehéz időszakban indult el Magyarországon, de már most is látszik, hogy érdemes volt belekezdeni, mert az idei próbaév után, ez egy sikeres turisztikai attrakció lesz, ami hozzájárul a térség fejlődéséhez, és vonzerejének növekedéséhez.


ŐSZI KEDVEZMÉNYES IDŐSZAK

Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. Nyaralóhajózás Program igazgatója, az őszi kedvezményeket hirdető promóciós kampányról beszélt. – A kampány augusztus 10-én, hétfőn indult és már most több érdeklődő és tényleges foglalás érkezett ennek hatására. A  szeptember és októberi hónapot célozzuk, ahol a vendégek akár 35% kedvezményben is részesülhetnek 1 hetes hajózás esetén. Az 5 napos hétközi hajózás és a 4 napos hosszú hétvégi hajózás 25%-os, a 3 napos hosszú hétvége esetén pedig 20% kedvezményben részesülhetnek azok, akik ősszel szeretnének hajót bérelni. A részleteket és árakat a honlapunkon tudják megtekinteni az érdeklődők: https://www.nyaralohajozas.hu/rent

Kikötési pontok

A kiskörei báziskikötő csarnoképülete várhatóan az idei évben átadásra kerül. 2021-től már azt is használni fogja a nyaralóhajózás csapata. A tiszalöki zsilip szintén jövőre áthajózható lesz, így még érdekesebb lehet a vendégeknek a Tisza-tó vagy Tokaj régió felfedezése. A kikötési pontok folyamatosan épülnek, a lenti kikötési pontok listában látható, hogy már a teljes szakaszon kiépült az infrastruktúra.


Tokaji báziskikötő, fotó © HAJOZAS.HU

Jelenleg az alábbi kikötők állnak rendelkezésre a Tokaj báziskikötőből indulva, a Bodrogon haladva:

 • Tokaj báziskikötő
 • Tokaj belvárosi kikötő
 • Sárazsadány kikötő
 • Bodrogolaszi kikötő
 • Sárospatak kikötő
 • Sátoraljaújhely kikötő

Tokajból indulva és a Tiszán haladva pedig itt tudnak megállni a vendégeink:

 • Tímár kikötő
 • Tiszabercel kikötő

Kisköre báziskikötő, fotó © HAJOZAS.HU

Kisköre báziskikötőből indulva a következő Tisza-tavi kikötőkben tudnak megállni nyaralóhajós vendégeink:

 • Kisköre báziskikötő
 • Szalók Yacht Klub
 • Abádi kikötő
 • Sarud kikötő
 • Tiszaörvény – Szabics kikötő
 • Tiszafüred – Stég kikötő
 • Tiszafüred – Balneum kikötő
 • Poroszló – Fehér Amúr halászcsárda kikötő

Nyaralóhajó a Bodrogon, fotó © HAJOZAS.HU

Forrás: www.hajozas.hu, 2020. augusztus 14.


IRODA: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. II/235. SZÁMLÁZÁSI- ÉS LEVELEZÉSI CÍM: 1066 Budapest, Teréz Krt. 38. (2014. február 4-től) NYITVATARTÁS:  AZ AKTULÁSIRÓL TÁJÉKOZÓDJON A FŐOLDALON 
TELEFONSZÁM: +36 1 353 2005 MOBIL: +36 30 512 1911, +36 30 209 5049, +36 30 567 9879 TELEFON/FAX: +36 1 353 0562 E-MAIL: info@ktenet.hu
ADÓSZÁM:
19815709-2-42 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 403 SZÁMLASZÁM: 10200823-22212474-00000000