MAÚT 25 - 25 éves a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság

MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság

2019. január 01. - december 31.
Meghívó

Az 1994-ben, akkor még Magyar Útügyi Társaság néven alapított MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság a közúti és vasúti infrastruktúra érdekében egyesületi keretek között működő közhasznú szakmai szervezet, amely a műszaki szabályozásban érdekelt felek, személyek és intézmények tevékenységének összefogására és összehangolására jött létre.
Az eredeti fő célkitűzés ma is érvényes: a mindenkor érvényes szabályozási környezetben az infrastruktúra tervezés, építés és üzemeltetés/fenntartás összefüggő szabályozása, az érdekelt felek, személyek és intézmények tevékenységének összefogásával és összehangolásával, a különféle vélemények és érdekek meghallgatásával, figyelembe vételével.
Az érintett és érdekelt csoportok által általánosan ismert és elismert, jól működő szabályozási rendszer konzekvens alkalmazásával a közúti és vasúti beruházások, a fenntartás-üzemeltetés feladatai gazdaságosan, egységesen, naprakészen, korszerű ismeretek alkalmazásával és kellően jó minőségben végezhetők. A rendszer felépítése, működtetése és folyamatos aktualizálása a szektor valamennyi résztvevőjének alapvető közös érdeke és feladata. Alapvető törekvés, hogy a folyamatos tevékenység eredményei biztos hátteret jelenthessenek az út- és vasútépítési piac valamennyi szereplőjének. A megjelenő új műszaki szabályozási dokumentumokon keresztül létrehozott „egységes nyelv” biztosítja az építtetői, tervezői, hatósági, kivitelezési és egyéb kapcsolódó tevékenységek műszaki megalapozottságát, áttekinthetőségét, koordináltságát és biztonságát. A működést támogató e-UT® Digitális Útügyi Előírástár és e-VASUT® Digitális Vasútügyi Előírástár szerződéses partnereinek száma már 150-160 előfizető körül alakul, ami a gyakorlatban több mint 4000 rendszeres felhasználót jelent.
Társaságunk méltó módon, a szakma mértékadó szereplőivel együtt tervezi megemlékezni a mögöttünk hagyott eredményes időszakról, egyben demonstrálni kívánva a közeljövő újabb kihívásaira való szakmai felkészültségét is.A 2019. év során a 25 éves évfordulóhoz kapcsolódó fő tervezett rendezvények:

 

MAÚT Bál (2019. február 9.)

MAÚT25 Partnertalálkozó (2019. április 25.)

MAÚT Közgyűlés (2019. május 17.)

MAÚT25 Családi Nap (2019. május 18.)

MAÚT25 Tudományos Szimpózium (2019. szeptember 17-18.)

 

Rendezvényeinkre hívjuk és várjuk a közúti és vasúti infrastruktúra beruházásokban, tervezésben, építésben, fenntartás-üzemeltetésben érintett szervezeteket, kollégákat!